Nemojte gladovati - uzmite savršen međuobrok

Grickate li potajno?!

Svi mi ZNAMO što ne bismo smjeli jesti – svakodnevno nas na to podsjećaju u tisku, na televiziji ili radiju. Govore nam koje su namirnice zdrave, a koje mogu štetiti našem zdravlju. Glavni problem je da je „loša“ hrana obično ukusnije od „dobre“ hrane. Čokolada ili mrkva?! Čips ili celer?! Kolač ili salata?! Usporedba je nemoguća! Glas zdravog razuma zaglušen je kratkoročnim zadovoljstvom. Nezdrava se hrana obično „pojavi“ i stvara trenutke slabosti – u posjeti prijateljima jednostavno ne možemo odbiti kolače, a kad treba „ubiti“ 20ak minuta skoknut ćemo u najbliži objekt brze prehrane.

Ono što vaše tijelo ne treba odmah kao gorivo, ono sprema za kasniju upotrebu – masno tkivo. Mi nemamo pokazivač razine goriva kao automobil koji bi pokazao „puno“. Mi imamo struk...koji se stalno širi.

Dobra kontrola međuobroka za posljedicu ima prirodnu kontrolu težine!

Prekomjerna težina ne dolazi preko noći. Radi se o polaganom procesu u kojem tijelo tijekom mjeseci i godina „raste“ u skladu s tri dosljedne navike:

1) Izbjegavanje redovitog vježbanja
2) Odabir pogrešnih vrsta hrane
3) Konzumiranje više hrane nego je tijelu potrebno kao gorivo

Bez obzira tražite li zdrav međuobrok koji će vam pomoći u kontroliranju težine ili samo zdravu alternativu bezvrijednoj hrani i slatkišima, možete uživati u ukusnim, hranjivim, slatkim i slasnim malim obrocima bez brige o šećeru, masti, soli, kalorijama, ugljikohidratima i dodanim kemikalijama!

U idealnom slučaju kvalitetan bi međuobrok trebao sadržavati malu količinu šećera, malo ili ništa natrija (soli), ne smije sadržavati bijelo brašno i smije sadržavati vrlo malo zasićenih masti. Danas, kada na naljepnicama proizvoda nailazimo na sve više nepoznatih sastojaka teško je naći kvalitetan međuobrok bez kemijskih aditiva i konzervansa. Srećom, jednostavno je kontrolirati grickanje uz savršen međuobrok, Formulu 1!

UOBIČAJENI MEĐUOBROK

slatkiši 
čokolada
kolači 
keksi 
pereci
čips 
komercijalne grickalice
svi gore navedeni međuobroci

ALTERNATIVA

bobičasto voće
egzotično voće
jabuka, naranča
grožđice
mrkva, celer
pečeni krumpir
bio jogurt
proteinski napitak Formula 1

na vrh