Članci

Znate li koliko je važan doručak?

Znate li koliko je važan doručak?

Događa li vam se da tokom dana imate glavobolju, vrtoglavicu, opstipaciju, nadutost, pad energije, osjećate se nervozno i kronično umorno? Imate poteškoće s koncentracijom i nesanicom?!

Doručkujete li uopće?!

Znanstvenici su otkrili povezanost između pogrešnog doručka i zdravstvenih problema. Onaj tko preskače doručak riskira debljinu, te ovisnost o cigaretama i alkoholu.

Naše tijelo sastavljeno je od 100 trilijuna stanica koje su svako jutro nakon što se probudimo gladne, dehidrirane, umorne i intoksicirane jer su nas cijelu noć opskrbljivale ostacima onoga što smo im jučer dali. Svako jutro stanice od nas traže vodu, energiju, 114 nutrijenata i dehidraciju!
Što im mi dajemo?! Šećer, a najčešće NIŠTA!

Princip dobrog doručka:

  • Donosi tijelu sve važne nutrijente
  • Daje energiju
  • Rehidrira tijelo
  • Pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 70% smrtnosti u Europi uzrokovala su tri faktora: dijabetes, karcinom i kardiovaskularne bolesti. 50% tih bolesti uzrokovano je LOŠOM PREHRANOM!

Kolesterol Masti u organima Mišićna masa

 

Stupnjevi začepljenja krvnih žila

 

 
Žena; 21 godina starosti; visina 1,65m; težina 52kg


Žena; 73 godine starosti; visina 1,65m; težina 52kg

Bijelo=masno tkivo
 

Vaš idealan doručak:

FORMULA 1

Opskrbljuje Vaše tijelo sa svim esencijalnim nutritivnim sastojcima za održavanje pravilnog metabolizma. Sadrži sojine proteine, biljna vlakna, vitamine i minerale!

BILJNI KONCENTRAT ALOE

Detoksicira, gasi žeđ, ubrzava zaraštavanje ožiljaka, poboljšava probavu, smanjuje kiselost želuca i izvrsno svježava! 

BILJNI ČAJ

Sadrži malo kalorija (9 cal!), bogat antioksidantima, podiže nivo energije i održavam nas zdravima! Zdrava je zamjena za kavu!

FORMULA 2 - multivitamin kompleks

Znanstveno uravnotežena kombinacija vitamina i minerala. Otklanja umor, nervozu i depresiju. Jača imunitet organizma.

VLAKNA

Mješavina biljnih vlakana. Regulator probave. Usporava apsorpciju šećera i masti. Detoksicikacija organizma. Otklanja višak kolesterola.

Više iz rubrike:

Što je to wellness?

Što je to wellness?

Svakoga dana tražimo nešto što će nam pomoći da se osjećamo bolje, kako bi i mi sami, a i oni oko nas, više uživali u svom vremenu! više...

Stanična prehrana - Inteligentna prehrana

Stanična prehrana - Inteligentna prehrana

Zanimljivo je da mnogi ljudi jedu obilno, dobivaju na težini, a ipak su umorni i bolesni. Drugi, pak, jedu malo, a imaju prekomjernu tjelesnu težinu. To je zato jer njihov organizam nije potpuno zdrav. više...

na vrh