Poslovni podaci o kompaniji

Priča o Herbalifeu

Da biste shvatili emocije i predanost koje imamo prema Herbalifeu, bitno je osim poslovnih podataka znati i priču o nastanku ove kompanije.

Sve je započelo snom jednog nevjerojatnog čovjeka, našeg osnivača Mark Hughesa. Mark je godinama promatrao svoju majku Jo Ann kako se muči i izgladnjuje raznim dijetama kako bi uspjela u svijetu glume. Nakon niza neuspješnih pokušaja i mnogih nezdravih dijeta, njegova majka umire u dobi od 36 godina. Marku je tada bilo samo 18 godina. Kao posljedica tog tragičnog događaja Mark donosi odluku: posvetiti svoj život pomaganju ljudima da na siguran i učinkovit način kontroliraju težinu putem dobre ishrane.

Nakon nekoliko godina edukacija o kineskim biljkama, kineskom načinu prehrane, pohađanja raznih simpozija i bliskoj suradnji sa stručnjacima tog područja, Mark 1980. godine sa svojih 24 godine u Kaliforniji osniva kompaniju HERBALIFE International.

Već više od 29 godina Herbalife je na čelu nutricionistike i znanosti o kontroli težine. Kompanija je konstantno usmjerena ka razvoju i rastu. Globalna misija Herbalifea je mjenjanje života ljudi nudeći najbolje proizvode na svijetu i financijski isplativu poslovnu mogućnost.

Herbalife danas posluje u 70 zemalja na 6 kontinenata kroz uspješnu poslovnu mrežu od 1,9 milijuna nezavisnih distributera.
U 2007. godini kompanija je ostvarila 3,5 milijarde $ prometa. U odnosu na 2005. to je rast prometa od čak 40%, a u odnosu na 2002. rast prometa od 50%.

Zaklada Herbalife Family Foundation

Izuzetno smo ponosni na dobrotvorni aspekt našeg poslovanja – zakladu Herbalife Family Foundation – za siromašnu djecu bez prave roditeljske skrbi i krova nad glavom.

Zakladu je osnovao Mark Hughes 1994. godine s glavnom zadaćom poboljšati živote djece osiguravajući im zdrave i hranjive obroke svaki dan, smještaj i obrazovanje.

2005. godine zaklada je uvela program 'Casa Herbalife' - izgradnja dječjih domova u najsiromašnijim područjima. Do danas je otvoreno 38 Herbalife kuća za djecu na 5 kontinenata.

Zaklada neprestano pomaže i raznim dječjim bolnicama i zdravstvenim ustanovama diljem svijeta. Rad zaklade omogućuje kompanija Herbalife, njezini distributeri i zaposlenici te svaki korisnik Herbalife proizvoda jer dio novca od prometa ide u fondaciju zaklade.

Predsjednik kompanije i glavni izvršni direktor - Michael O. Johnson

Od travnja 2003. godine na čelu kompanije je Michael O. Johnson. Johnson je prije Herbalifea 17 godina bio na čelu Walt Disney korporacije i upravo je on zaslužan za njen nevjerojatan rast i uspjeh. Pod njegovim vodstvom korporacije je proširila poslovanje sa 34 na 80 tržišta diljem svijeta, poslovanje je iz Amerike prošireno na sve kontinente.

Michael je aktivan i vrlo uspješan sportaš i triatlonac dugi niz godina. Na njegovu inicijativu velik broj distributera sudjeluje na raznim triatlonima diljem svijeta, posebice na onom najvećem na svijetu - Londonskom triatlonu.

Kompanija sponzorira velik broj profesionalnih sportaša, klubova kao i sportskih događaja svugdje po svijetu. Jedno od tih sponzorstava je za nogometni klub LA Galaxy, matični klub Davida Beckhama. Neki od tih sportaša sudjelovali su na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

na vrh